Opdracht - Reisverslag uit Papatoetoe, Nieuw Zeeland van Paul Heijnen - WaarBenJij.nu Opdracht - Reisverslag uit Papatoetoe, Nieuw Zeeland van Paul Heijnen - WaarBenJij.nu

Opdracht

Door: moijer

Blijf op de hoogte en volg Paul

25 November 2010 | Nieuw Zeeland, Papatoetoe

Op de afdeling waar ik werk (UHT Process Technology) worden lang houdbare vloeibare melkproducten gemaakt.

Reeds gepasteuriseerde melk (in een ander deel van de fabriek gemaakt) wordt aangeleverd en vervolgens gesteriliseerd, geëvacueerd (lucht en condens eruit) dan gehomogeniseerd en vervolgens afgevuld of tijdelijk opgeslagen in aseptische (steriele) tanks. Hierbij wordt met batches gewerkt omdat er diverse producten gemaakt worden (halfvolle, volle, chocolademelk etc.). Wanneer een batch ten einde loopt worden de leidingen richting de aseptische tanks en afvulruimte afgesloten. Dit omdat resterend product in de leidingen wordt uitgespoeld met water waarna er reiniging kan plaatsvinden. Wanneer de kleppen (van de leidingen) te laat sluiten kan er water bij de melk komen wat ongewenst is. Om dit te voorkomen is er een hoge zekerheidsfactor genomen wat dus betekent dat de kleppen vroeg dicht gaan waardoor veel goed product verloren gaat. Aan mij de taak om deze zekerheidsfactor aan te passen zodat er zo min mogelijk product verloren gaat.
Hierbij moet rekening worden gehouden met de viscositeit (dikte) van het product, stroomsnelheid, diameter van de verschillende buizen, lengte etc. Veel meetwerk en rekensommen maken dus!

• 26 November 2010 - 11:45

Ellen:

Haa paultje!
    Net even al je verhalen gelezen, klinkt echt goed joh! Hoe krijg je het weer voor elkaar om binnen een week al lid te zijn van de voetbalclub haha!
    Wist trouwens niet dat jij niet houdt van afwassen? ;) Ben nu nog wel benieuwd naar de foto's!
    Veel plezier nog daar en ik hou je site in de gaten!
    Groetjes!

• 28 November 2010 - 18:34

Tim:

inmiddels al gebatst? woar blieve die foto's eigelijk?

• 29 November 2010 - 05:30

Paul Heijnen: